Потресаващо: Риби се варят живи в сгорещена от слънцето река (ВИДЕО)

NetNews

Видео, публикувано във вторник от неправителствената организация Columbia Riverkiper, показва група риби сьомга, плуващи в приток, покрити с червени лезии и бели гъбички в резултат на стрес и излагане на екстремни температури, съобщава Guardian. Сьомгата в река Колумбия "се е сварила почти жива" заради повишаването на температурата на водата по време на рекордната гореща вълна в северозападната част на Тихия океан. Група защитници на правата на животните забелязаха тревожната гледка. В деня на видеото реката достигна температура от 21 градуса по Целзий, което е смъртоносно за тези риби, ако са изложени на нея за дълго време. Законът за чистите води забранява температурите в реките да се повишават над 20 градуса.

Тази сцена е друг пример за трагичните смъртни случаи, причинени от жегата – резултат от климатичните промени. Те вече са убили стотици хора в северозападната част на Тихия океан и Канада, вероятно убивайки хиляди морски животни и разпалвайки десетки огнища в региона. Но това не се дължи само на горещата вълна, а и заради многобройните язовири, които забавят потока на водата в продължение на десетилетия, предизвиквайки застояване на водите и повишаване на температурата на реките. Десетки хиляди сьомги все още живеят в Колумбия и Змийската река и тъй като реките се затоплят още повече през следващите два месеца, много риби още ще умрат. Като се има предвид, че сьомгата в Змийската река вече се счита за застрашена, загубата само на малка част от нейната популация може да има тежки последици.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Летящият цирк на "Има такъв народ"

Въпреки абсурдното начало, на опита на ИТН да състави правителство трябва да му се даде шанс. По начина, по който този шанс ще бъде използван, ще стане ясно и какъв играч всъщност е ИТН, пише Даниел Смилов. Ако летящият цирк на "Монти Пайтън" правеше правителство, резултатът едва ли щеше да […]