Проблем или сладко вълнение е сексуалното напрежение в офиса?

NetNews

Сексуалното напрежение в офиса не е нищо ново. То може да ви накарате да се усмихвате, когато прекрачвате прага на работното си място или да търсите ъгъл, в който да се скриете. Сладко вълнение или неприятно неудобство, едно е сигурно, няма как да го объркате.

Голяма част от двойките се запознават в работна среда, но въпреки това романтичните връзки в офиса могат да бъдат пълна катастрофа и дори могат да навредят на кариерата ви. Факт е, че запознанствата на работното място са риск, пише trafficnews.bg. Това е емоционален риск за вас, а също и риск за компанията. И все пак това се случва през цялото време. Постоянно.

Но не е невъзможно от това да излезе здрава и стабилна връзка. Често такива съюзи се оказват изключително успешни.

Какви са признаците, че между вас и някой колега прехвърчат искри?

Контакт с очите. Смятате ли, че искате да хванете с очи определен човек в офиса? Гледате ли се един друг по-дълго от нормалното? Може би се оказва, че се изчервявате и гледате настрани, но после погледнете назад за още един поглед?

Поводи за разговор. Смятате ли, че непрекъснато търсите поводи да разговаряте с определен колега, било то и задавайки му идиотски въпроси? Или ви прави впечатление, че той намира причини да мине покрай вашето бюро и да подхване разговор?

Почвате да пелтечите, когато другият е наоколо.

Смеете се на вицовете един на друг повече от другите хора в офиса.

Винаги се шегувате и имате сексуално натоварени разговори. Или да направите сексуални намеци? Независимо от това,за което говорите, разговорът винаги става сексуален.

Горещи имейли и чатове. Вместо да работите прекарвате времето си в закачливи или откровено сексуални чатове и размяна на мейли с определен колега.

Всяка свободна минута сте заедно. Прекарвате всяка почивка, обядвайки заедно, пиейки кафе или поне намирате време за кратък разговор.

Напитки след работа. Ако флиртът продължава извън работното време, тук е мястото, където нещата стават най-интензивни. Ако често ходите за напитки след работа заедно, това показва, че ви харесва един друг. Но също така може да означава, че има повече, от просто флиртуване на офиса.

Търсите да седнете близо до обекта си на желание на работните срещи.

Понякога закачливо се блъскате или докосвате по несексуален начин. Дори сте насреща, да масажирате слепоочието му, за да го спасите от ужасното главоболие.

Горещо се докосва. Застава зад стола ви и поставя ръце на раменете ви. Краката ви се докосват, когато седите един до друг. Разменяте си малки прегръдки всеки път, когато се в близост един до друг.

Когато сте в група, двамата сте склонни да говорите помежду си повече от всеки друг и понякога усещате, че все едно другите ги няма.

Измисля ви дразнещи прякори. Понякога глуповатите обръщения са само още един начин на флиртуване. Определен колеги ви дразни, защото изпитва привличане към вас.

Дори околните го забелязват. Околните ви питат дали двамата се срещате или питат кога ще започнете да се срещате.

Има няколко ситуации, в които трябва да направите всичко възможно, за да избегнете увеличаване на сексуалното напрежение между себе си и колегата:

Вие или вашият колега сте женени или имате сериозна връзка

Вие сте шеф или ръководител на човека, към когото сте привлечени

Имате сексуално привличане към шефа си

Човекът, който ви привлича, е известен със сексуалния тормоз, който налага на работното място

Сексуалното напрежение на работа се случва при много хора. Решението какво да направите, зависи от вас. Но е важно да признаете признаците и да решите навреме дали да действате или не. Ето някои неща, които трябва да разгледате.

Дали е обвързан?

До колко добре го познавате, за да рискувате? Да не се окаже след време, че не можете да понасяте повечето неща, които той прави

До колко работата ви е тясно свързана с него? Дали си заслужава да рискувате кариерата си

До колко всъщност сте привлечена? Дали не е временно залитане, заради емоционални терзания или наистина харесвате този мъж?

И отново… Струва ли си да рискувате работата си?

Това са случаите, когато сексуалното напрежение между колеги е взаимно желано. Ако случаят не е такъв, нямате много опции: игнорирайте субекта, ако стане нахален, свържете се с HR и пуснете оплакване.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Джак Грийлиш със съмнения дали Манчестър Сити е правилният клуб за него

Бъдещето на полузащитника на Астън Вила Джак Грийлиш остава несигурно, съобщава днес “TalkSport”. 25-годишният англичанин е трансферна цел на Манчестър Сити, който е готов да плати около 100 милиона лири, смятат медиите на Острова, но играчът не е сигурен дали това е правилният ход за неговото бъдеще. Източник, близък до […]