Развенчаха мита за G-точката при жените

NetNews

Когато стане въпрос за секс, оргазъм и половите органи на мъжете и жените, винаги има какво още да се каже и какво още да се научи. Сега от jenata.blitz.bg ни запознават с един доста странен извод, който гинекологът Джен Гънтър направил. Той е свързан с митичната G-точка при дамите, която им доставя върховно сексуално удоволствие по време на полов акт.

Оказа се, че митът за G-точката е развенчан – тя просто не съществува. Именно това твърди гинекологът Джен Гънтър. Според него тази точка е просто медиен шум, а не научно откритие.

Когато пред 1950 година д-р Ернест Графенбург я идентифицира, той я описва като грапавина с размера на монета, намираща се в предната горна част на влагалището. Оказва се, че идеята за тази „точка на върховното удоволствие“ е начин да се обясни по-просто така или иначе сложната женска анатомия.

Въпросното място, носещо наименованието „G-точка“, представлява много чувствителна зона с 8000 нервни окончания във вътрешността на клитора. Когато жената е възбудена, заради нахлулата кръв, тази „точка“ може да увеличи големината си многократно.

В сравнение, върху главата на мъжкия пенис има около половината нервни окончания, поради което се смята и че женският оргазъм е далеч по-силен и интензивен.

Гинекологът Гънтър призовава и двата пола да спрат търсенето на тази точка и просто да се наслаждават на половия контакт.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Реал Мадрид се отказа да преговаря с Лукас Васкес

Преговорите на Реал Мадрид за нов договор с нападателя Лукас Васкес са се провалили, твърди Марка. Според източник на изданието генералният директор на кралския клуб се е срещнал с 29-годишния футболист, но преговорите са приключили неуспешно. Васкес възнамерява за напусне клуба през юни, когато договорът му с Реал изтича. Вече […]