Рецепта за вечеря: Ароматна зеленчукова яхния с гъби

NetNews

Необходими продукти:

гъби – 500 г

тиквички – 4 бр.

моркови – 5 бр.

лук – 3 бр.

зелен фасул – 500 г

магданоз – 1/2 връзка

риган – 1 с.л.

градински чай – 1 с.л.

вино – 1 ч.ч.

червен пипер – 3 с.л.

сол

олио

Начин на приготвяне:

Гъбите се измиват много добре, като пънчетата се почистват, без да се премахват. Тиквичките се измиват, почистват се от връхчетата и дръжките и се нарязват на едро. Лукът се почиства и нарязва на едро. Зеленият фасул се измива и почиства. Нарязва се на дребно. Морковите се измиват и обелват. Нарязват се на кръгчета.

В глинена тенджера се нареждат най-отдолу лукът. След него са слагат морковите, след това тиквичките, зеленият фасул и най-отгоре се нареждат гъбите. Във виното се разбърква риганът и градинският чай, след което зеленчуците се поливат с виното. Прибавя се сол и червен пипер. Зеленчуците се заливат с олио и вода до половината на зеленчуците.

Вкусната яхния се пече се под капак 60 мин във фурна на 200 °C, след което капакът се премахва и се прибавя ситно нарязаният магданоз. Постната яхния се пече без капак 40 мин на 200 °C на долен реотан, пише Actualno.com.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Вълци слязоха до къщите в Радомирско

Вълци погнаха младите сърни в землището на село Друган, съобщи горският на селото Лъчезар Ковачки, цитиран от struma.bg. В съседните села голяма вълчица се е появила в близост до къщите, допълни Бранимир Агайл. Лъчезар и Бранимир са от ловната дружина на село Друган. Двамата вчера бяха спрели на пътя за […]