Рецепта за вечеря: Кюфтенца от коприва с млечен сос

NetNews

Необходими продукти:

400 грама свежа коприва

2 яйца

100 грама сирене

галета за паниране

50 грама трохи от хляб

За млечния сос:

1 кофичка овче кисело мляко

1 кутийка майонеза

2 скилидки чесън

сол на вкус

черен пипер

Начин на приготвяне:

Сложете копривата в подходящ съд и я попарете с гореща вода. След като престои 5 минути я отцедете внимателно и я нарежете на ситно. Към нея се добавя натрошеното сирене, хлебните трохи и яйцата. Сместа се разбърква добре. След това добавете натрошеното на малки бучки сирене, яйцата и трохите от хляб. Получената смес трябва да я разбъркате много добре и да има гъста и плътна консистенция. След като вече е готова, оформете малки кюфтенца.

Нагорещете в тиган олио /може и друга мазнина/, след което намалете температурата на средно ниво. Кюфтенцата трябва хубаво да се овалят в галетата, колкото успеят да поемат и се изпържват в мазнината. Добре е да бъдат извадени върху хартия, за да може да попие натрупаната мазнина по време на пърженето, пише Actualno.com.

Приготвяне на соса: Той става много бързо и лесно. Смесете и разбъркайте добре киселото мляко и майонезата. Кюфтенцата сервирайте с готовия млечен сос и поръсете със сол и черен пипер по желание.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Иван Костов: Всичко друго разбирам, но не и защо гражданите избират джипката и Доган

САЩ и ЕК дават ясни и силни сигнали, че ситуацията у нас не е добра, но българските институции ги интерпретират както си искат, защото са като "чуждо тяло" в цивилизацията, към която се надявахме, че сме се присъединили. Това коментира бившият премиер Иван Кастов в събота в предаването “Седмицата“ по […]