Необходими продукти:
400 грама свежа коприва
2 яйца
100 грама сирене
галета за паниране
50 грама трохи от хляб
За млечния сос:
1 кофичка овче кисело мляко
1 кутийка майонеза
2 скилидки чесън
сол на вкус
черен пипер
Начин на приготвяне:
Сложете копривата в подходящ съд и я попарете с гореща вода. След като престои 5 минути я отцедете внимателно и я нарежете на ситно. Към нея се добавя натрошеното сирене, хлебните трохи и яйцата. Сместа се разбърква добре. След това добавете натрошеното на малки бучки сирене, яйцата и трохите от хляб. Получената смес трябва да я разбъркате много добре и да има гъста и плътна консистенция. След като вече е готова, оформете малки кюфтенца.
Нагорещете в тиган олио /може и друга мазнина/, след което намалете температурата на средно ниво. Кюфтенцата трябва хубаво да се овалят в галетата, колкото успеят да поемат и се изпържват в мазнината. Добре е да бъдат извадени върху хартия, за да може да попие натрупаната мазнина по време на пърженето, пише Actualno.com.
Приготвяне на соса: Той става много бързо и лесно. Смесете и разбъркайте добре киселото мляко и майонезата. Кюфтенцата сервирайте с готовия млечен сос и поръсете със сол и черен пипер по желание.