Рецепта за вечеря: Питки с масло и сирене

NetNews

Необходими продукти:

1 ч.ч. кисело мляко

1 яйце

1 ч.л. сода бикарбонат

1 щипка сол

150 гр. сирене

200 гр. олио

1 – 2 с.л. масло

2 1/2 ч.ч. брашно

Начин на приготвяне:

Смесвате млякото със содата и оставяте да шупне. Добавяте яйцето, сиренето, олиото и разбърквате. Брашното го пресявате и започвате да го изсипвате постепенно, докато поеме цялото. Тестото става гъсто и лепкаво.

Изсипвате с помощта на лъжица в тавичка с хартия за печене. Задължително оставете разстояние между топките, защото при печенето ще удвоят размера си. Оставете да починат десетина минути.

След което направете дупка по средата с пръста и в нея сложете парченце масло. Печете на 180 градуса в предварително загрята фурна около 20-25 минути, пише Actualno.com.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Тема в развитие: Д-р Рунков подаде оставка като директор на Ямболската болница заради неиздържаните конкурси

Изпълнителният директор на МБАЛ „Св. Пантелеймон” – Ямбол д-р Димитър Рунков подаде заявление за напускане на поста, считано от 21 юни. Това обяви той самият на пресконференция днес в ръководеното от него здравно заведение. Както информира вчера НетНюз, за втори път в рамките на няколко месеца Министерство на здравеопазването отказва да назначи официално за член на съвета на директорите на Ямболската областна болница настоящият ѝ ръководител д-р Рунков. Информацията за това бе публикувана на електронната страница на министерството, като е обявен резултатът на комисията за избор на членове на органи на управление за болничното заведение.