Рецепта за вечеря: Рулца от тиквички с козе сирене

NetNews

Необходими продукти (за 2 ролца):

1 голяма тиквичка 50 гр саламурено козе сирене 20 гр крема сирене 15 мл лимонов сок Сол Смлян черен пипер Сушена мащерка 8-10 листа от бейби спанак Зехтин екстра върджин

Начин на приготвяне:

Измийте тиквичката и я нарежете на 10 тънки резена. Можем да използваме добре наострен нож или още по-добре – ренде тип мандолина, така че всички резени да са еднакви. Поръсете всички резени със зехтин екстра върджин само от едната страна. Нагрейте грил тиган и поставете в него тиквичките с намазаната страна надолу. Настройте зоната за готвене на висока степен за 1-2 минути или докато не се появи символът за грил.

Отместете тигана от плота и го оставете настрани. Пригответе пълнежа, като направите смес от двете сирена и я подправите със сол, пипер и сушена мащерка на вкус. Добавете лимоновия сок и разбъркайте докато сместа не стане хомогенна. Разстелете домакинско прозрачно фолио върху работния ви плот и подредете отгоре му пет резена тиквички, като се уверите, че се припокриват един друг по дължина.

Отделете половина от пълнежа и го разстелете в единия край на редицата от резени. След това поръсете отгоре му бейби спанак. Навийте на руло с помощта на фолиото, така че да не се разпадне на отделни резени. Направете същото с останалите парчета и пълнежа.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Откриха изцяло обновеният плувен комплекс в ЕГ „В. Карагьозов” в Ямбол

Днес беше открит обновеният плувен комплекс в Езикова гимназия „Васил Карагьозов“ в Ямбол. Ремонтът продължи около три месеца. Подменени са облицовките на двата басейна,  тръбите на съоръжението, инсталирана е модерна филтърна система, обновени са и съблекалните. От община Ямбол за момента не предоставят информация за финансирането на ремонтните дейности, въпреки […]