Рецепта за вечеря: Свински каренца с мед

NetNews

Необходими продукти:

1 кг свинско месо

Сол и черен пипер

1 супена лъжица зехтин

2 супени лъжици мед

Целина

1 глава лук

3 скилидки чесън

2 моркова

1-2 чушки

1 чаена лъжичка мащерка

200 мл пилешки бистър бульон или вода

100 мл неутрална заквасена сметана

Начин на приготвяне:

Измийте месото и го покрийте с мед и олио, след което го посолете.

Накълцайте моркови, целина, лук и черен пипер. Поставете месото върху зеленчуците и добавете мащерка, чесън, пилешки бульон или вода.

Покрийте тавата с фолио и печете на 180 градуса за около 80 минути.

Отстранете фолиото и печете още 15 минути. Прехвърлете печеното месо в чиния и покрийте с фолио.

Прехвърлете зеленчуковия сок и зеленчуците в купа и направете каша с помощта на ръчен пасатор. Оставете соса да заври при умерена температура, добавете заквасена сметана и гответе още няколко минути.

Нарежете месото и сервирайте с картофено пюре и салата по ваш избор, пише trafficnews.bg.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Хотелиерите искат спешни мерки за спасяване на бранша

От Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) призоваха в отворено писмо партиите в новия парламент да вземат спешни мерки за спасяване на хотелиерския сектор. „Само след месец за това ще е фатално късно, а държавата ще загуби милиарди инвестиции, армията на безработните ще се попълни с хиляди нови членове, ще […]