Необходими продукти:
фурми – 600 г
орехи – 210 г
какао – 60 г
екстракт от ванилия – 1 ч.л.
кокосово масло – 30 г
разтопена сол – 1/4 лъжичка
ШОКОЛАДОВ ГАНАШ
какао – 40 г
кленов сироп – 105 г
кокосово масло – 30 г разтопено
ванилия – 1 ч.л. екстракт
фъстъци – за украса
Начин на приготвяне:
Орехите и какаото на прах сипете в блендер и смелете добре. Добавете фурмите и кокосовото масло, блиндирайте докато сместа не стане гладка.
В тава с размери 25х20 см сложете хартия за печене на дъното. Пресипете сместа в тавата.
Пригответе ганаша, като в съд сипете подсладителя (мед, кленов сироп или агаве), разтопеното кокосово масло и какаото на прах. Бъркайте, докато не стане гладка смес. Разпределете равномерно сместа върху другата в тавичката, поръсете с фъстъци или орехи.
Сложете браунито в хладилника за 2 часа, нарежете на 20 квадратчета, пише Actualno.com.