Рецепта на деня: Печено пиле с хрупкава коричка

NetNews

Необходими продукти:

1 пиле

20 г масло

2 стръка розмарин

2 стръка кориандър

12 листа босилек

2 стръка магданоз

1 щипка чубрица

8 листа джоджен

1 щипка кимион

4 скилидки чесън

Начин на приготвяне:

Всички подправки се нарязват на ситно, а чесънът се смачква. Размесват се добре и се натъпкват между кожата на пилето и месото. Пилето се пече се в загрята до 220 градуса фурна, покрито с фолио около 1 час.

След това фолиото се маха и пилето се намазва с тънък слой масло, така че коричката да стане хрупкава, и се пече още 20-25 минути, докато получи хубава златиста коричка. Трябва да се поглежда често, за да не загори.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Китайски експерти настояват да се спре ваксината Pfizer

Китайски здравни експерти призовават за спиране на коронавирусната ваксина Pfizer поради 23 смъртни случая в Норвегия след ваксинация. Експертите смятат, че след инцидента в Норвегия, други страни също трябва да преустановят използването на ваксини срещу COVID-19, като Pfizer, които са създадени с помощта на експериментална технология на иРНК, пише pogled.info., […]