Рускиня разказа за странните навици на турците

NetNews

Руската блогърка Татяна Жилина, която е посещавала Турция много пъти, разкри кои са най-необикновените особености на местните жители. Тя споделя опита си на своя сайт, в който разказва за пътешествията си по света.

На първо място блогърката забелязала, че турците обичат да говорят на висок глас, сякаш се карат непрестанно.

По-късно местни жители обяснили, че за всичко е виновен турският език – отстрани характерното произношение изглежда така, сякаш хората се карат, а високият тон е национална особеност.

Туристката забелязала и това, че в супермаркетите липсват камери, така и охранители. Тя си обяснила това с факта, че местните в Турция очевидно имат доверие едни на други и престъпността не е чак толкова висока.

И още един интересен факт, който по нашите земи пък е доста известен, но учудил рускинята: "Местните ми казаха винаги да се пазаря – в аптеките, фризьорските салони и ремонтните работилници."

Тя разкрива и още една тайна – ако на дадената стока цената е написана на ръка, то тогава може да се приеме, че тя не е официална.

Татяна разказва още, че в Турция е трудно да се купят свежи цветя, за разлика от изкуствените или тези в саксия.

Друга интересна особеност, според нея, при турците – това е усещането за време.

"Турското време е нещо много разтегливо. И понякога напомня разгорещена на асфалта дъвка, която настъпваш по невнимание.

"Ако турчинът ти каже, че ще бъде на уреченото място след пет минути, това означава, че той ще дойде след пет минути, но пет турски минути и само Алах знае колко те ще продължат", обяснява Татяна не без чувство за хумор.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Артета: Манчестър Сити е най-добрият отбор в Европа

Мениджърът на Арсенал Микел Артета посочи лидера в Англия Манчестър Сити за най-добър отбор в Европа към момента. През седмицата „гражданите” увеличиха преднината си на върха до 10 точки. Воденият от Хосеп Гуардиола тим се класира и за финала на Купата на Лигата и ще играе за трофея срещу Тотнъм, […]