Тежки старини за една от най-обичаните ни певици

NetNews

Маргрет Николова е сред пионерите на естрадната песен в България. Една от най-обичаните и популярни певици от миналия век днес е на 92 години и е застигната от неволите на старостта, пише седмичникът "Ретро".

Изпълнителката на "Птици мои“, която прекрати певческата си кариера още през 2000 г., прекарва дните си предимно на легло. Най-голямата ѝ болка обаче е, че зрението ѝ почти я е напуснало. Вече не можела да чете, защото едното ѝ око било непоправимо увредено. След като се пенсионира от сцената, Маргрет се отдаде на спокойствието в Трън. Там тя живее със своя син и снаха си, които понастоящем също са пенсионери. Именно от снахата на естрадната легенда дошло предложението да се установят в провинцията, защото тя била трънчанка. По-младите се грижат за възрастната Николова, за която единствените развлечения вече са радиото и телевизията. Будният ѝ дух обаче не я е напуснал и слушайки любимите си музикални програми по БНР, където често гостуват нейни колеги, Маргрет не пропуска да се включи на живо по телефона, за да ги поздрави.

Някои от наследниците ѝ в естрадата, на които е отъпкала пътеката към славата навремето, днес са милионери, но не са се сещали да ѝ помогнат никак, нито пък да ѝ направят мил жест. Въпреки това певицата не се оплаква от положението си. Доволна е от пенсията, която получава, защото навремето избрала да вземе тази, която ѝ се полагала от мъжа ѝ, след като починал от сърдечна недостатъчност, защото била по-висока.

Освен сина си Николай, с когото живее, Маргрет имала и дъщеря. Една от най-големите трагедии в живота на звездата остава загубата на нейното момиче. Румяна загива в автомобилна катастрофа заедно със своя съученичка след абитуриентския им бал. Отиват на разходка и повече никога не се връщат. Тогава Николова изпада в психологическа дупка и се оттегля от сцената, но получава хиляди писма от своите почитатели да намери кураж и да се завърне.

Днес една от първите ни естрадни прими е горда баба на внуци и правнуци, на които обича да показва снимки от славната си кариера.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Румен Петков: Действията на Джамбазки позорят България и Европа

Действията на евродепутата Джамбазки позорят България, но и Европа. На ВМРО всякакво по размер престъпление им е позволено, Джамбазки няма мъжка чест, за да си подаде оставката. Това каза пред медиите председателят на ПП АБВ Румен Петков и припомни, че още на следващия ден след събитията около гражданския протест пред […]