Тези сърдечни проблеми могат да бъдат открити по външния вид

NetNews

Според експертите, следните признаци често показват за висок риск от развитие на сериозни сърдечносъдови заболявания:

• Диагонална гънка върху меката част на ухото (симптом на Франк) сигнализира за вероятността от поява на сърдечни заболявания. Причината за появата на такава гънка е нарушение на притока на кръв в тялото.

• Много широките и дебели нокти могат да показват развитието на сърдечна недостатъчност.

• Сивият пръстен около ириса също е предупреждение за възможно сърдечно заболяване, въпреки че не влияе на зрението. Най-често се среща при възрастни хора, но ако се наблюдава сив пръстен при човек на възраст под 45 години, тогава това е признак за нарушение на липидния метаболизъм.

• Възлести мастни натрупвания по ръцете, коленете и горния клепач, чийто цвят може да бъде различен – от светложълт до оранжев, показват необходимостта от понижаване на холестерола.

Ако забележите тези симптоми при вас или при някой от близките ви, определено трябва да се консултирате с лекар. Една четвърт от всички смъртни случаи са свързани със сърдечни заболявания.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ново 20 в испанската любовна драма с българска следа

Българката Надя Александрова е една от най-обсъжданите личности в Испания в последните седмици. Таблоидите в страната я посочват като причина за разпада на брака между вече бившия вратар на "Реал" Мадрид и "Порто" – Икер Касияс, и красивата водеща Сара Карбонеро. За това не е изненада, че промяната на поведението […]