Тези хора са най-застрашени от смърт от тромб

NetNews

Често причината за отделен кръвен съсирек при младите жени са разширени вени на таза или долните крайници, а при младите мъже – предсърдно мъждене. Академикът от Руската академия на науките Юрий Беленков съветва как да предотвратим рисковете за здравето си, причинени от тромбоза, пише actualno.com.

Според кардиолога причината за тромбозата може да е свързана с генетични заболявания на кръвта. В същото време отделянето на съсирек в млада възраст по-често се среща при жените.

Беленков отбелязва, че наличието на повърхностни разширени вени също може да предизвика образуването на съсиреци – след продължително притискане на съда. Експертът подчертава, че все още по-често младите хора умират от аневризма на мозъчните съдове. Той съветва да се подлагат на профилактични прегледи, за да се защитят.

„Ако видите, че единият крак е подут или че вените са разширени – отидете на лекар, за да направите ултразвук за наличие на кръвен съсирек. Дори в най-тежките случаи се поставя филтър, който предотвратява движението на тромб”, каза той. Специалистът препоръчва жените да се преглеждат дори без симптоми, преди да станат майки, ако техни роднини по майчина линия страдат от разширени вени.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ужас в софийското метро

Истински екшън се е разиграл в столичното метро. Млад мъж е припаднал и се е наложило полиция и линейка да го причакват по спирките. Ето какво разказва във Фейсбук очевидец, който е подал и сигнал до съответните институции: "За пореден път се убеждавам днес, колко глупава, смотана, егоистична нация сме, […]