Три храни тровят червата

NetNews

Д-р Томас Фрилинг, лекар от Германия, изброи храните, които тровят червата, пише Focus. На първо място експертът съветва да се откажем от сушени, пушени и силно преработени колбаси, които са признати за канцерогени и значително увеличават риска от рак на червата. Фрилинг отбелязва, че като цяло консумацията на червено месо трябва да бъде намалена до 500 грама на седмица.

Специалистът препоръчва и намаляване на захарта, която насърчава растежа на вредните бактерии и измества полезните микроорганизми. Освен това „лошите мазнини“ като маргарин и майонеза трябва да бъдат елиминирани от храненето, тъй като те могат да натоварят сериозно червата. Лекарят отбелязва, че най-добрите продукти за здравето на чревната лигавица са фибрите, които се съдържат в бобовите растения и зеленчуците, както и в бананите, рибата, картофите и пълнозърнестия хляб.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Рутинна грешка е довела до спиране на работата на пети блок на АЕЦ „Козлодуй"

Един от двата ядрени реактора на България спря работа тази нощ. Пети блок на Атомната централа в Козлодуй беше изключен от енергийната система след задействане на аварийна защита. Рутинна грешка, допусната при експлоатацията на пети блок на АЕЦ "Козлодуй", е довела до сработване на защитата на реактора и последвалото му […]