Турист на кораб засне рядко опасно явление (ВИДЕО)

NetNews

Турист реши да се разходи с корабче в САЩ. Докато корабът плавал по езерото Супериор в Мичиган обаче туристите станали свидетели на плашещо събитие, криещо огромни рискове за посетителите на водния басейн.

Джон Мартин, един от свидетелите на изключително опасната ситуация, успял да я запечата на телефона си. На видеото се чуват и виковете на другите пътници. От кадрите става ясно как се е срутила огромна част от скалата, близо до езерото. Гигантски скала се вижда как падат във водите.

Според мъжа той е чул част от скалата на около 200 фута (61 метра) широчина „да се пука и чупи“ и в рамките на минута тя е паднала с трясък точно пред него във водата, създавайки мощна вълна.

Видеото показва и други пътници, които крещят да се „държат“ за лодките, тъй като ударната вълна може да ги преобърне.

Отбелязва се, че множество скали с височина от 50 до 200 фута (15 до 61 метра) има брега на езерото Супериор в националния парк на полуостров Мичиган. Срутването може да бъде причинено от просмукване на вода в пукнатини в скалите, растителна активност или земетресения.

Колебанията на температурата и екстремната топлина също могат да повлияят на стабилността на скалите.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Защо спирачната течност трябва да се сменя редовно

Един от основните компоненти на спирачната система на автомобила е спирачната течност. Благодарение на нея енергията от спирачния педал, натиснат от водача, се прехвърля към спирачните накладки и в резултат на това автомобилът се забавя исе привежда в покой. Много шофьори обаче обръщат дължимото внимание на спирачните дискове и накладките, […]