Фронтменът на R.E.M. зарадва Иво Димчев с покана

NetNews

Да пият бира заедно – такава покана лично е отправил вокалистът на легендарната американска рок група R.E.M.- Майкъл Стайп, към екстравагантният български певец Иво Димчев. Изненадващото предложение е дошло след като изпълнителят на Losing My Religion e прочел статията за родния музикант в онлайн изданието на престижното списание Тhe New Yorker, на чиято корица блесна негова фотография. За това се похвали самият Иво с публикация в социалните мрежи.

„Заради статията в сп. New Yorker получих имейл от Майкъл Стайп, фронтменът на легендарната група R. E. M. От два дни слушал песните ми в YouTube и ги намирал за много красиви. Искал да пием бира и да си говорим, ако съм в Ню Йорк или Берлин. Казах му, че няма грижи. След бирата току виж съм го завлякъл в някоя гей сауна, че от малък съм му набрал!“, написа той във Фейсбук.

Преди броени дни в популярната медия се появи голям текст за изпълнителя на „Баница“, озаглавен „Екстравагантният разкош на Иво Димчев“, пише "Монитор".

В статията, която в последните 3 дни е централен материал в сайта на The New Yorker, той е представен като един от най-известните български певци и текстописци. Материалът се върти около решението на Димчев да прави домашни концерти по време на пандемията, като единствената „такса“ за това е публиката да закупи една от неговите тениски. Авторът също е българин – журналистът и поет Димитър Кенаров, който е известен с публикациите си в американски издания като списанията Esquire, The Nation и Foreign, а у нас — и с поезията си.

„Написах портрет на моя любим български музикант/съвременен артист, изключителния Иво Димчев за The New Yorker. Рядко съм се забавлявал толкова много, работейки върху текст. Красивите снимки са на талантливата Михаела Аройо“, съобщи и самият автор на текста за Иво във Фейсбук.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Най-после се появиха нов вид батерии за електромобили

Китайският производител на батерии Contemporary Amperex Technology Co., Limited (CATL) беше домакин на онлайн събитието Tech Zone, за да покаже търговски образци на първото си поколение натриево-йонни батерии. Те могат да се произвеждат паралелно с литиево-йонните, без преоборудване на конвейерите, а могат да се използват и в електрически превозни средства. […]