Шумът в ушите може да се окаже сериозен проблем

NetNews

Честото „пищене” или шум в ушите не бива да се пренебрегва. Това обикновено е знак за сериозни здравословни проблеми.

Учени установили, че звъненето в ушите – шум в ушите – е сигурен знак за липсата на витамин В12 в организма, пише в своя статия в. Express, позовавайки се на становищата на американски изследователи.

Това е водоразтворим витамин, наричан още кобаламин. Той не само отговаря за функционирането на нервната система, но участва в производството на червени кръвни клетки и ДНК.

Според експерти В12 е необходим и за производството на миелин – защитната и изолираща обвивка, която обгражда нервите. Липсата на витамин А води до влошаване на връзката между нервите, което може да допринесе за шум в ушите.

Дефицитът на В12 може също да причини изтръпване на ръцете и краката, мускулна слабост и загуба на рефлекси. По-рано стана известно, че дебелият и зачервен език може също да е признак на недостиг на витамин В12, липсата на който увеличава риска от злокачествена анемия и отслабване на имунитета.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Кметът на Созопол: Няма сериозни поражения по ивицата на Централния плаж, падналата стена е отговорност на концесионера

Три проверки започнаха на созополските плажове, които пострадаха след наводненията. От Министерството на туризма, Община Созопол и Басейновата дирекция инспектират ивиците след сигнала на концесионера за сериозни щети, предаде Българското национално радио. До 1 юни Министерството на туризма очаква двата плажа Созопол централен и Харманите да бъдат възстановени.Проверката ще покаже […]