3 вредни храни отключват тромбозата

NetNews

Тромбозата е опасно заболяване, което засяга голям брой хора в напреднала възраст. То води до болка, подуване на крайниците, тахикардия, липса на въздух.

Една от основните причини за тромбозата е сгъстяването на кръвта. Кръвният вискозитет се увеличава и по този начин се затруднява транспортирането на кислород и хранителни вещества до всички системи на тялото.

Причините за увеличаване на вискозитета на кръвта могат да бъдат много: консумацията на алкохол, липсата на вода в тялото, слабата подвижност, тютюнопушенето, недостиг на витамини.

Също така един от най-важните фактори за повишаване на вискозитета на кръвта е храненето. Някои храни буквално „сгъстяват“ кръвта ни и увеличават риска от тромбоза. Най-вредният продукт с висок вискозитет на кръвта е захарта. Тя се натрупва под формата на гликогени в черния дроб, които провокират появата на кръвни съсиреци в кръвоносната система.

През последните 30 години консумацията на захар от се е увеличила средно 10-15 пъти. А физическата активност е спаднала с 40%. Във всяка къща и на всяка маса има картофи, но малко хора знаят, че този продукт е толкова опасен, колкото захарта. Съдържа много нишесте, което при излишък също се трансформира в липиди. Картофът съдържа също така много танини, които сами по себе си сгъстяват кръвта. Животинските мазнини, млечните продукти и месото провокират рязко повишаване на липидите в кръвта.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Атомната енергия ще е с ключова роля за производството на водород

Атомната енергия може да се използва за производство на нисковъглероден водород чрез няколко ефективни процеса, заяви Кинг Ли от Световната ядрена асоциация на семинар, организиран от Икономическата комисия на ООН за Европа. Той е категоричен, че енергията от АЕЦ ще играе ключова роля в нисковъглеродния световен енергиен баланс. Ядрената енергия […]