Любо Пенев: Хора от ЦСКА работят срещу клуба

NetNews

Старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев даде традиционната пресконференция преди утрешния двубой с Лиепая от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Наставникът на „армейците“ заяви, че е успял за краткото време след загубата с 0:4 от Лудогорец за Суперкупата да вдигне своите футболисти. Любо Пенев разкри също, че според наблюденията му хора от ЦСКА работят срещу клуба. Той имаше предвид някои от появилите се медийни спекулации през последните няколко дни.

"Отборът е вдигнат след мача за Суперкупата и тренира много добре с голямо настроение. Очаква се с нетърпение утрешния двубой за Европа. Всяка една тренировка за нас е важна. Днес в 19:00 часа имаме още една тренировка. До началото на мача остават почти два дни. Не искам да казвам кой ще е на линия и кой не. Стремим се всички, които е възможно да вземат участие, да са на линия“, започна Пенев.

"Стигна ми времето да поправим грешките. Ние играхме слабо срещу Лудогорец. Това е факт и е време да коригираме грешките си“, добави той.

"Не е невъзможно да има промени в стартовия състав, искам да мине днешната тренировка. До утрешния мач има много време. Не мисля, че трябва да коментирам публично от какво трябва да се пази ЦСКА. Не е редно. Както аз чета чуждата преса, сигурен съм че и противникът чете нашата. Ние никога не трябва да подценяваме нито един съперник – силен, слаб, няма значение“.

"Аз работя много спокойно и без напрежение. Аз съм със силна психика. Каквото и да се пише за, мен не ми влияе. Пишат се простотии от хора, които не ме познават. Това, което се публикува, според мен е целенасочено и е ориентирано към съблекалнята, така че да се повлияе на някой футболист и той да не играе на 100%. На 4-5 дена излизат различни статии по повод промени в нашия щаб“, заяви треньорът на ЦСКА.

"Искам ясно и точно да кажа, че Кирил Динчев, един от помощник треньорите, ми се обади преди 10 дена и каза, че иска да напусне. Няма проблем, казах му да дойде и да си вземе довиждане с футболистите. Ние продължаваме да работим. Аз съм треньор и се занимавам с това да тренирам футболистите. Нямам правомощията да уволнявам, който и да е в клуба. Това е истината. Пожелахме си успех. Не мога да накарам абсолютно никой да работи с мен на сила. Да сме живи и здрави, продължаваме напред“.

"Не знам кой с кого е добър или лош приятел. Не е моя работа. Прави впечатление също така в една от тези истории, които се публикуват, какви тренировки сме правили и по какъв начин сме ги правили. Това е информация, филтрирана към определени журналисти, от хора, които работят в ЦСКА, получават заплати в ЦСКА, но работят срещу клуба и само и единствено в свой личен интерес. Това е моето заключение. Този или тези, които изнасят тази информация не са от ЦСКА. Коментарът по упражненията искам да кажа, че първо не разбират, второ целта им е да няма спокойствие в съблекалнята“, разкри Любослав Пенев.

"Чувствам всеки ден подкрепата. Всеки ден се срещам с част от ръководството. Прекалено много се заговори, че уволнявам. Един път завинаги трябва да сме наясно, че между нас не може да се случват такива неща. Всеки в ЦСКА трябва да работи за каузата в ЦСКА. Трябва да приключим с интригите и да сме честни. Моето мнение е, че ЦСКА е над всички. Всеки да си прави сметката.“

"И преди съм споделял, че не се притеснявам кога играем като домакини и кога като гости. Отборът се подготвя и за двата варианта. Отборът е перфектно подготвен физически. Ако искате, ще вляза в една лека подробност. Ще ви дам статистиката от уредите, които носим. Мачът с Лудогорец, втория полуфинал миналата година, нашият отбор изтича сред 8.152 километра. Онзи ден нашият отбор пробяга 8.155 километра. За мен въпросът е в каква посока тичаме – как и колко. Това е темата“.

"Евентуално, може би не искам да коментирам. Евентуално и може би не са подходящи. Когато нещо се случи, тогава ще го коментираме. Антов и Кох са футболисти на ЦСКА. За утре аз разчитам на единия от двамата, другият е контузен. Виждам добре отбора. Не искам да свързвам нашата подготовка с мача преди няколко дни“.

"Харесва ми ,че УЕФА махна правилото за гол на чужд терен. Бисмарк Чарлс не е готов за 90 минути. Има стара контузия от 1 или 2 години, която ще забави включването му към състава. Искам да се възстанови напълно. Има травми, с които можеш да играеш, има травми като неговата, които трябва да се възстановиш напълно“, завърши специалистът.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Промени във влаковете от 1 август за пътуващите в посока от и към София

От 1-ви август до 28-ми ноември 2021 г. пътуващите в посока Пловдив и София, както и по обратния маршрут ще бъдат засегнати от промените в движението на влаковете. Причината е започващ ремонт на участък между гарите Белозем и Михайлово.