Люис Хамилтън: Досега не ме беше удрял болид по главата и претърпях шок

NetNews

Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън (Мерцедес) благодари на хората, създали „ореола“ над главите на пилотите в болидите от Формула 1, който спаси живота му в неделното Гран При на Италия. Именно предпазният компонент пое по-голямата част от удара с болида на Макс Верстапен (Ред Бул) на пистата в „Монца“ в неделя.

„Извадих огромен късмет и благодаря на Господ за съществуването на „ореола“. Само той ме спаси, тъй като предпази тила ми. Досега не ме беше удрял болид по главата и претърпях шок. Както се вижда и на снимките, той измести значително главата ми“, каза Хамилтън.

„Истински благодарен съм, че още съм жив. Чувствам се благословен. Сякаш някой бдеше над мен в този момент. Карам в моторните спортове от много години насам и всеки ден съм подлагал живота си на опасност. Очевидно обаче, чак след като се сблъскаш с подобно нещо, започваш да премисляш начина си на живот и осъзнаваш колко сме крехки“, завърши британецът.

Макс Верстапен, който беше определен като виновник за инцидента, получи наказание от три места на решетката за предстоящото Гран При на Русия.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ямболският Духов оркестър отново с концерти на открито в Градския парк

До края на месец септември в Градския парк на Ямбол Духовият оркестър при Народно читалище „Съгласие-1862“ – Ямбол ще изнася концерти за гражданите. Предвижда се проявите на открито да са всеки четвъртък, петък и събота от 17:00 часа, ако са подходящи метереологичните условия. Ръководител и диригент на музикалната формация с […]