Люспите на печените чушки падат по-бързо, когато…

NetNews

В сезона на лютеницата сме и всяка домакиня се запасява поне с няколко бурканчета от тази разядка, на която цялото семейство се наслаждава през зимата. Освен, че е божествено вкусна, тя е също толкова здравословна, стига сами да си я направим. В по-голямата част от случаите обаче беленето на чушките е онова, което отказва домакините от приготвянето на вкусна домашна лютеница.

Случвало ли ви се е и на вас да искате да обелите дузина чушки и накрая да установите, че голяма част от печения зеленчук е останала върху самата люспа? Това е склонно да изкара всеки извън нерви.

Днес обаче ще ви разкрием един трик, благодарение на който люспите сами ще падат, с минимални усилия от ваша страна, пише actualno.com.

Как да направим така, че чушките да се белят лесно и бързо?

Започнете с приготвянето на чушките. Измийте ги, преди да ги сложите да ги печете. Дали обаче не забравяме още нещо? Да, ето тук е тънкият момент. Вземете бутилка със слънчогледово олио и започнете да капвате от съдържанието ѝ върху самите чушки. Старателно ги покрийте с растителната мазнина и едва след това ги подредете в чушкопека, тавата или на скарата. Ще се изненадате как печените зеленчуци сами ще се белят.

И за всичко това помага олиото, което сме свикнали да ползваме при направата на стотици, а дори и хиляди ястия. Следващия път опитайте по този начин и сложете край на мъките с беленето и онази месеста част от зеленчука, която ви се налага да изхвърлите, защото е останала по самите люспи.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Прегръдките са полезни за здравето

Прегръдките са част от общуването. Не само хората се прегръщаме. Животните също го правят по свой начин. Близостта, от която всяко живо същество има нужда, може да се подари само с една прегръдка, пише az-jenata.bg. Във време на пандемия, в което живеем вече втора година, милиони хора страдат от липса […]