Лятна ваканция в Гърция: Как ще пътуваме?

NetNews

Властите в Гърция обявиха изискванията към туристите през летния сезон. Те ще трябва да представят сертификат за имунизация, документ за наличие на антитела или отрицателен PCR тест. На границата избирателно част от преминаващите ще бъдат тествани и с бърз тест. Заради изискванията най-вероятно това лято няма да се предлагат еднодневни пътувания за плаж, които бяха предпочитани за голяма част от жителите на Благоевградско през последните години.

Последните 10 години Георги Лисийски почива през лятото в Гърция. Казва, че сега семейната ваканция ще излезе по-скъпо заради задължителните PCR или антигенен тест, но това няма да го откаже да посети южната ни съседка.

На фона на това, което миналата година предлагаха гръцките туроператори с цел да си спасят сезона, мисля, че тази година по същия начин ще се предлагат безплатни нощувки, удължаване на престоя с цел да се компенсират допълнителните разходи, които българските туристи евентуално ще направят, казва Георги пред БНТ.

Той е впечатлен от противоепидемичните мерки, които още миналата година са спазвали в хотелите в южната ни съседка, затова смята, че е нормално властите да продължат да имат изисквания за влизане в страната.

Тъй като по този начин туристите, пристигащи в Гърция имат една допълнителна сигурност и това ще им даде спокойствие, с цел да не се заразяват и да изкарат почивката си в нормален ритъм, допълва още Георги.

От туристическия бранш твърдят, че групови резервации за това лято масово ще се правят в последния момент.

Ще има анулации, ще има нови записвания, но всичко е въпрос на изчакване, всичко е въпрос на време и аз съм убедена, че никой от колегите не поема някакъв ангажимент, включително и това да се иска депозит на хората, смята Здравка Чимева – туроператор.

Според нея, изискването за документ за имунизация от гръцките власти може да бъде причина за много хора да се ваксинират, а работещите в сферата на туризма задължително трябва да го направят.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Учител умря след ваксинация с "АстраЗенека"

Северната италианска област Пиемонт спря имунизацията с партида дози от ваксината на "АстраЗенека", след като учител от град Биела почина след ваксинация, предадоха "Ройтерс" и италианските медии. Малко по-рано регионалните власти обявиха, че преустановяват изцяло ваксинацията с препарата на британско-шведската компания. Впоследствие те промениха решението си, като спряха от употреба […]