МААЕ завърши двуседмична мисия в Беларуската АЕЦ

NetNews

Експертна група от Международната агенция за атомна енергия (МААЕ), в която участват специалисти от Франция, Великобритания, Швейцария, САЩ и Русия, завърши двуседмична проверка в Беларуската АЕЦ, по покана на правителството на страната. Мисията на МААЕ е свързана с проверка на физическата защита на ядрените съоръжения (IPPAS) и обобщава, че „Минск демонстрира силен ангажимент за укрепване на режима на ядрена безопасност“.

„Приемайки мисията IPPAS Беларус демонстрира твърдата си ангажираност и постоянни усилия за укрепване на националния режим на ядрена сигурност“, обяви директорът на отдела за ядрена безопасност на МААЕ Елена Бугловов. Въз основа на резултатите от проверката, включително на площадката на Беларуската АЕЦ, експертите са набелязали „най-добрите практики, които могат да служат като пример за други държави-членки на МААЕ при засилване на техните дейности по ядрена сигурност“, се казва в изявлението.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Волгин: Ако ИТН се държи като останалите партии, ще се превърне в част от статуквото

Голямо оплакване се носеше тази седмица над Родината. От всички партии. Тези на статуквото и тези на протеста бяха изключително единодушни в потреса си защо спечелилата избори политическа сила не ги е поканила на преговори. Под преговори въпросните партии разбираха най-вече разпределяне на постовете. Явно очакваха, че Слави Трифонов ще […]