Мадуро отправи призив към новия американски президент

NetNews

Венецуелският президент Николас Мадуро призова новата администрация на президента на САЩ Джо Байдън да "обърне страницата" и изрази готовност да следва "нов път" в отношенията между Каракас и Вашингтон, предаде AFP.

"Готови сме да следваме нов път в нашите отношения с правителството на Джо Байдън, на основата на взаимно уважение, диалог, комуникация и разбиране", подчерта Мадуро в реч пред свои привърженици, пише Новини.бг.

"Венецуела, тази Венецуела от 21 век, боливарска и революционна, е готова да обърне страницата" на дипломатическите конфликти с администрацията на Тръмп, която наложи множество икономически санкции на страната с цел да свали социалистическия режим на Мадуро. Вашингтон го обяви за "диктатор" и подкрепи опозиционния лидер Хуан Гуайдо, който се самопровъзгласи за временен президент на Венецуела, като обвини Мадуро, че е спечелил "с измама" изборите през 2018 г., опито бяха бойкотирани от опозицията. Претенциите му бяха признати от над 50 страни от цял свят.

След победата на Байдън на президентските избори през ноември Мадуро го поздрави и изрази готовност за "диалог и постигане на разбирателство с народа и правителството на САЩ". По данни на ООН над 5 милиона венецуелци са напуснали страната си от 2015 г., за да избягат от тежката политическа и икономическа криза.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Съдят британка, която засне празна болница и заяви, че COVID-19 е измама

Жената, която направи видео на болница във Великобритания, твърдейки, че тя е празна и че епидемията е една огромна лъжа, първо е била арестувана още на 29 декември за нарушаване на обществения ред, а вчера се разбра, че ще бъде изправена и пред съда в Челтнъм на 30 март, предаде […]