Малките модулни реактори в Айдахо ще бъдат 6, а не 12

NetNews

Енергийното сдружение на щата Юта съобщи, че ще намали броя на модулите на малките реактори, които ще построи в Айдахо от 12 на 6 в рамките на първия си по рода проект, като част от федералните усилия за развитие на технологии за нисковъглеродна енергетика.

Говорителят на сдружението Лавар Уеб заяви пред местните медии, че централа с шест реактора ще е подходяща за членовете му и за външни предприятия, които искат да се присъединят към проекта.

Министерство на енергетиката на САЩ предостави миналата година на сдружението 1,4 милиарда долара за подпомагане на разработването и изграждането на комерсиални реактори на площ от 2,300 квадратни километра в източната част на Айдахо.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Министър Живков: Отстраненото ръководство на БЕХ е длъжно да изпълнява задълженията си до вписването на ново

Министърът на енергетиката в служебното правителство Андрей Живков изпрати писмо до Съвета на директорите на Българския енергиен холдинг (БЕХ) ЕАД, в което предупреждава, че до вписването на нов ръководен състав на холдинга, старото ръководство е длъжно да изпълнява добросъвестно и целесъобразно договорните си задължения, съобщиха от пресцентъра на Министерството на […]