Манолова: Никога с ГЕРБ и ДПС, подкрепяме ветото на Радев

NetNews

Никога с ГЕРБ. Никога с ДПС. Никога с псевдопатриотите. Ние нямаме да разговаряме с формации без ясна позиция по темата. Това каза председателят на "Изправи се.БГ" Мая Манолова във видео, публикувано във Фейсбук профила ѝ.

"Всички участници в изборите да излязат и да кажат. Да не се окаже, че хората гласуват за промяна, а получават ГЕРБ и ДПС", каза още лидерът на гражданската платформа.

Мая Манолова подкрепи ветото, което президентът наложи върху предложените изменения в Наказателно-процесуалния кодекс, предаде Фрогнюз. Промените бяха внесени от ГЕРБ, а с тях се въвежда фигурата на специален прокурор, който да може да разследва обвинител №1 и неговите заместници.

“Тези промени са карикатура, мимикрия, прах в очите на хората. Това не е съдебната реформа, която очакват българските граждани. Никой прокурор, избран от този Висш съдебен съвет, може да е независим и да компенсира липсата на контрол над главния прокурор”, посочи Манолова.

“Тези текстове не отговарят на очакванията на Съвета на Европа, нито на Венецианската комисия, нито на хората за реформа в прокуратурата. В последните дни от мандата управляващите да не правят важни законодателни промени, за да не се излагат. Венецианската комисия три пъти им каза, че фигурата, която разследва главния прокурор, трябва да е независима и не може да е от прокурорските среди”, посочи още Манолова.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

След ФИФА и КАС признава ЦСКА!

След ФИФА, КАС също призна ЦСКА за правоприемник на фалиралото дружество. Това вече се случи, независимо от изхода не делата, които бивши футболисти на "червените" водят срещу клуба и Световната футболна централа. Вчера беше делото на Иван Боладо и неговия агент. Резултати ще има минимум след месец. Никой в момента […]