Манолова: Разпускането на НОЩ е наказателна акция на Борисов срещу българите

NetNews

Разпускането на Националния оперативен щаб (НОЩ) е акт на безотговорност. Това каза от парламентарната трибуна председателят на ПГ на "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова. Очевидно Борисов провежда наказателна акция спрямо българските граждани и пациенти, действайки на принципа "След мен и потоп", разпускайки НОЩ – звеното, което управлява кризата.

Очевидно Борисов се опитва да избяга от отговорност и да освободи от отговорност НОЩ. Той може да ги освободи от работа, но не може да ги освободи от отговорност. Отговорност ще се носи и от него, и от здравния министър, като лица, ангажирани с управлението на здравната криза, заяви Манолова. Българските граждани искат да знаят защо България стана шампион по смъртност, защо хиляди български граждани изгубиха животите си, много от които можеше да бъдат спасени. Премиерът дължи отговор и това ще бъде повод за искане за изслушване през следващата седмица, посочи председателят на ПГ на "Изправи се! Мутри вън!". Българският парламент не може да остане безучастен по отношение на управлението на здравната криза. След като без мотиви беше разпуснат НОЩ, би следвало парламентът да реши какъв да бъде следващият орган, който да се занимава с управлението на кризата, каза още Мая Манолова.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Французойка представи новата си песен с кадри от моста в Бургас (ВИДЕО)

Шарлот Еже Сумаш е французойка, която през последните пет години избира да живее в Бургас. Така към френското име тя добавя и фамилията на съпруга си – Андреева. Интересите ѝ са насочени към театралното изкуство, но страстта към музиката я среща с музикалния педагог и популярен изпълнител Пени Ставрева, пише […]