Мануела Малеева и „Демократична България“ – Ямбол представиха визията на коалицията за развитието на спорта

NetNews

Легендарната тенисистка Мануела Малеева гостува на Ямбол през отминалата неделя. По време на посещението си тя даде открит урок за младите тенесисти от града. Срещата с Малеева, която е бивша номер 3 в световната ранглиста и бронзова медалистка от олимпийските игри в Сеул през 1988 г., се състоя на тенис кортовете в Градския парк.

Визитата на Мануела Малеева имаше за цел също така да подкрепи ямболската листа на кандидатите за народни представители от „Демократична България”, както и да провокира дискусия за визията на коалицията за развитието на спорта в държавата и областта. В разговорите с гражданите освен тенесистката участваха водачът на листата Веселин Калановски и част от останалите кандидат-депутати в 31-ви избирателен район.

 „Демократична България“ разглежда развитието на възможностите за спорт и достъп до спортни услуги и съоръжения като ключов фактор за подобряване на здравния и психологическия статус на нацията, стана ясно по време на срещата. Според представителите на коалицията спортът, като неизменна част от възстановителната функция на свободното време, а оттам и за професионалната и личностна реализация, е ключов фактор за подобряването на благосъстоянието на българите.

Отчитайки добрите европейски и световни практики, „Демократична България“ се фокусира върху:

децентрализацията на управлението на спорта;

държавно финансиране на масовия спорт по сектори и обществени сегменти;

развитие на детския и ученическия спорт и физическото възпитание;

създаване на благоприятни данъчни условия за финансиране и спонсорство на федерациите, клубовете и високото спортно майсторство от страна на бизнеса.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

„Българско лято” – с конкретни предложения за проектонаредбата за хората с увреждания

Гражданска платформа „Българско лято” е готова с конкретни предложения, които да облекчат живота на хората с увреждания. Във връзка с обявената от здравният министър д-р Стойчо Кацаров проектонаредба, която ще бъде предложена за обществено обсъждане, партията предлага конкретни и ясни мерки за подобряване качеството на живот на хората в неравностойно […]