Манчестър Сити не позволи шокираща сензация във ФА Къп

NetNews

Отборът на Манчестър Сити бе само на няколко минути да поднесе една от най-големите сензации в историята на ФА Къп, допускайки поражение от четвъртодивизионния Челтнъм. Все пак тимът на Пеп Гуардиола успя да се докопа до успеха с обрат за 3:1 в заключителните моменти на срещата от четвъртия кръг на турнира.

В крайна сметка Сити се наложи с 3:1, а попаденията на Фил Фоудън, Габриел Жезус и Феран Торес паднаха в рамките на няколко минути в края. Преди това домакините бяха повели с попадение на Алфи Мей в 59-ата минута.

Определено тимът на „гражданите” бе подценил днешния си съперник, а това можеше да им изиграе лоша шега. Домакините, които са на цели 72 позиции във футболната пирамида от Сити, имаха преднина в резултата чак до 81-ата минута, когато Фил Фоудън смрази надеждите на домакините.

Умората също оказа своето влияние в заключителните десет минути на мача, когато Челтнъм буквално капитулира. Само три минути след изравнителния гол за гостите, „червеношийките” допуснаха и втори гол, който реши всичко в срещата.

Дълбоко в продължението Феран Торес оформи крайния резултат за протокола – 3:1.

Така Челтнъм очаквано отпадна от надпреварата и ще се съсредоточи в борбата в Лига 2, докато Пеп Гуардиола и компания ще имат за съперник в следващия кръг на турнира състава на Суонси.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Гал Гадот в нов шпионски трилър

Актрисата Гал Гадот играе главната роля в нов трилър, съобщи Dark Horizons. Гадот е в главната роля в „Сърце от камък“. Става въпрос за шпионски трилър. Правата на филма са закупени от Netflix. За действието се знае, че се развива в няколко страни. През последната година платформата закупи няколко големи […]