Мария Капон: Няма да подкрепя правителство на БСП

NetNews

Нямаме решение на парламентарната група дали ще подкрепим кабинет на БСП. Мога да говоря само от лично име – аз няма да подкрепя кабинет на БСП.

Това мнение изрази в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът от "Изправи се! Мутри вън!" (ИСМВ) Мария Капон, която коментира новината, че президентът ще връчи третия мандат за формиране на правителство на БСП.

"В нашата ПГ сме смели хора и не се притесняваме да изказваме различни мнения, но нека изчакаме да бъде връчен мандата, БСП да кажат какво точно ще правят и тогава ще вземем решение. Аз съм екипен играч, но отново ще споделя моето мнение, а то е, че няма да подкрепя кабинет на БСП. Мисля, че колегите от "Има такъв народ" (ИТН) и "Демократична България" ще постъпят по същия начин. Факт е, че има много проблеми за решаване. Ние ще направим всичко възможно да направим някои важни промени, които са важни за хората. Мога да дам пример – допълнителните 50 лева за пенсионерите да бъдат осигурени до края на годината, както и мерките за бизнеса. Ще направим всичко възможно тази икономика в спешен порядък да може да се реализира и от служебно правителство", каза още тя.

"Никой от новите партии не си е правил илюзия, че няма да се случи това, което стана вчера (провалилото се пленарно заседание на парламента – бел.ред.). Точно това е причината от ИТН така категорично да върнат мандата. На нас не ни оставя нищо друго освен да работим неотменно всеки ден. За мен днес победи свободата и всички българи в чужбина ще могат да гласуват спокойно. Същото важи и за машинното гласуване", обяви Капон по повод приетите промени в Изборния кодекс.

"Чудесно е, че днес прокурорите протестират. Това означава, че има свобода. Какво по-хубаво има от това главният прокурор да изкаже несъгласие с депутатите", завърши депутатът от ИСМВ.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Решено е: Болоня ще откупи Антов от ЦСКА

След потвърждението за оставането на Синиша Михайлович начело на Болоня, то в Емилио Романя започнаха да разкриват бъдещите планове на клуба. Договорът на сръбския специалист бе удължен до 2023-а година. Михайлович можеше да се махне от клуба, само ако бе дошло предложение от голям италиански или европейски гранд, като такова […]