Марк Зукърбърг получи забрана да влиза в Русия

NetNews

В изявление в четвъртък руското Министерство на външните работи обяви, че страната е разширила списъка си с лица от Съединените щати, на които е забранено да влизат на руска територия.

„В отговор на непрекъснато нарастващите антируски санкции, които администрацията на Байдън въвежда за все по-голям брой руски граждани – както официални лица и техните семейства, така и представители на бизнес кръгове, учени и културни дейци – 29 американци са включени в т. нар. „стоп списък“, посочат от руското външно министерството и добавят, че „на тези лица е отказано влизане в Руската федерация за неопределено време“.

Сред лица, на които е наложена забрана за влизане в Русия, попадат вицепрезидентът на САЩ Камала Харис, прессекретарят на Пентагона Джон Кърби, главният изпълнителен директор на социалната медия Meta Марк Зукърбърг и изпълнителният директор на Bank of America Брайън Мойнихан, предаде БНР.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Радев за Украйна: Трябва да отпуснем средства

България трябва да отпусне средства за индивидуална защита за войната в Украйна, заяви президентът Румен Радев, цитиран от бТВ. Според държавния глава страната ни трябва да е внимателна, за да не подложи на риск живота на сънародниците ни от българската диаспора в близост до бойните действия. Президентът отправи и остра […]