Мартин Димитров: ГЕРБ вкарват парламента в трудно положение и после казват – вижте сега какво стана!

NetNews

"Разбира се, че трябва да има актуализация на бюджета".

Това заяви в "Денят започва" по БНТ народният представител от "Демократична България" Мартин Димитров, който е още и член на Комисията по бюджет и финанси.

"Позицията на "Демократична България" е, че трябва да бъдем отговорни – трябва да има мерки за пенсионерите, за бизнеса, за Covid кризата и т.н.", категоричен е Димитров.

Според него, от ГЕРБ вкарват парламента в трудно положение и после казват – вижте сега какво стана!

"Решението е преизчисляването на пенсиите да стане от 25 декември и това е смисленото нещо – стабилно увеличаване на доходите, а не подаяния", обясни депутатът от "Демократична България".

"Просто няма пари преизчисляването на пенсиите да се случи преди 25 декември", допълни той.

"Тези 120 лв. добавка за 3 месеца разбрахте ли колко струват? 750 милиона. Преизчисляването на пенсиите до края на година струва 500 милиона. Общо става към 1 милиард и 300 милиона, това означава, че двете мерки трябва да се разминат във времето", обясни Димитров.

"От "Демократична България" обаче казваме, че не можем да оставим и бизнеса в нужда. Трябва да се помогне балансиране – на икономиката, на бизнеса, който е в тежко състояние, на пенсионерите и на здравната система", допълни Мартин Димитров.

Мартин Димитров разкритикува парламентарната група на ГЕРБ-СДС и от парламентарната трибуна, като посочи, че изпадат в дамагогия.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

9 септември: българите разбраха, че става дума за един военен преврат и най-вече за една окупация

Проф. Пламен Павлов, историк. Анализът е направен за агенция БГНЕС. Датата 9 септември 1944 г. не трябва да бъде игнорирана, каквато тенденция има през последните години. Тя също така не трябва да бъде дефинирана като черна или положителна, защото злощастните последици от явлението 9 септември са факт. Историците показахме ужасните […]