Мартин Чой спечели старта от Европейския шампионат в Риека

NetNews

Мартин Чой (ЕКО БМВ МС 77 Рейсинг тийм) спечели битката в последната обиколка и триумфира с първо място в Европейския шампионат по мотоциклетизъм на писта в конкуренцията на 34-ма елитни пилоти.

Чой стартира отлично и поведе колоната до петата обиколка, когато беше изпреварен от Лука Томасини (Италия, БМВ). Карайки плътно зад него, българинът чакаше своя шанс за атака и успя в последната обиколка да задмине италианеца, предава БТА.

Опити за лидерската позиция направиха сънародника му Андреа Ди Вора (Хонда), Давид Божич (Словения, БМВ) и Карел Пешек (Чехия, Кавазаки), но Чой беше безупречен и видя карирания флаг като победител. На 0.02 секунди зад него завърши Томасини, а трети на 2.7 секунди остана Божич.

Резултатите от класирането от този кръг, както и от вчерашния, важат и за подреждането в BMU European championship 2022, където Чой е едноличен лидер с актив от 137 точки.

„Много съм щастлив и доволен от представянето ми. Това беше и целта пред мен в Хърватия. Голям успех на Европейския шампионат и първо място. Беше трудно състезание и трябваше да чакам своя шанс в последната обиколка, когато задминах Томасини. Чаках упорито този момент и бях подготвен за него. Той вчера така успя да мине пред мен, а сега му го върнах. Много чисто изпреварване от вътрешната част на завоя. Нямам никакво време за празнуване, а тръгвам към България веднага, защото другата седмица имаме още две състезания на пистата в Плевен. Благодаря на екипа ми и на феновете за подкрепата през цялото време. Състезанията тук се наблюдават от хиляди зрители по целия свят и съм горд, че прозвуча нашият химн за победата ми на пистата в Риека“, заяви Мартин Чой.

Следващите стартове от календара на BMU European championship 2022 ще бъдат на 3 и 4 септември на летищен комплекс „Долна Митрополия“, Плевен.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Волейболистите ни с втора загуба на световното

България допусна второто си поражение в група „С“ на Световното първенство по волейбол при мъжете. В полския град Катовице воденият от селекционера Николай Желязков състав отстъпи с 0:3 (20:25, 23:25, 24:26) срещу един от фоворитите САЩ, а шансовете за класиране напред значително намаляха. След първите разигравания в двубоя „трикольорите“ допуснаха […]