Мащабна акция в Пловдив! Удариха погребалните агенции

NetNews

Мащабна специализирана полицейска операция по линия на траурните агенции се провежда на територията на Пловдив, пише Trafficnews.bg.

Екипи на МВР-Пловдив, съвместно с РЗИ, Инспекцията по труда и НАП, са ударили едновременно офисите на едни от най-големите погребални бюра, както и крематориума край града. Извършват се обиски, проверка на документи и разпити на служителите.

По предварителни данни най-вероятно причината за акцията е спекулата с цените във връзка с пандемията и драстичното завишаване на таксите за погребения на хора, диагностицирани с COVID-19.

Обект на проверка ще са евентуално укриване на приходи, причини за огромните суми, които се искат от опечалени, както и дали се спазва методиката за погребение и кремация на починали с коронавирус.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

МВР издирва тези мъже, заради тежко престъпление, виждали ли сте ги (СНИМКИ)

ОДМВР – Стара Загора търси съдействие за установяване на самоличността на мъжете от снимките, съобщават от ведомството. Във връзка с разследвано тежко криминално престъпление, извършено в Стара Загора през август 2019 г., ОДМВР – Стара Загора търси съдействие от гражданите за установяване на самоличността на мъжете от снимките. Всеки, който […]