Мевлют Чавушоглу: Бразилия е най-големият търговски партньор на Турция в Латинска Америка

NetNews

Бразилия е най-големият търговски партньор на Турция в Латинска Америка и двете страни имат за цел да увеличат обема на двустранната търговия, заяви турският външен министър Мевлют Чавушоглу, който в периода 23-29 април е на обиколка в Южна Америка, съобщава Анадолската агенция.

На церемония по откриване на турско генерално консулство в Сао Пауло в неделя Мевлют Чавушоглу каза, че сегашният обем на двустранната търговия от пет милиарда долара е далеч под потенциала на двете страни.

„Сао Пауло е важен търговски, финансов, логистичен и културен център не само за Бразилия, но и за Южна Америка. Не е случайно, че единственото ни генерално консулство в региона е тук“, заяви Чавушоглу, който днес ще има срещи в столицата Бразилия.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Сглобяват автомобили с микрочипове от перални

Автомобилните компании започнаха да купуват домакински уреди за да използват електрониката им в продукцията си. Това става ясно от няколко примера от последните дни. Холандската компания ASML, която е специализирана в производството на системи за литографски печат, публикува отчет за първото тримесечие на 2022 година, от който става ясно за […]