Медведев чува Европа като „блед беквокал на САЩ“

NetNews

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев разкритикува европейските политици, наричайки ги „блед беквокал на американските лидери“.

В публикация в руската социална мрежа ВКонтакте той твърди, че настоящите европейски лидери са „неспособни да поемат отговорност“ и не могат да се мерят със своите предшественици.

Медведев подчертава, че „истинският политик“ трябва да може да „вземе непопулярно решение и да понесе отговорността за него“.

„Не искам да наранявам чувствата на никого, но е напълно ясно, че Марио Драги (настоящ премиер на Италия – бел.) не е Силвио Берлускони, а Олаф Шолц (настоящ канцлер на Германия – бел.ред.) не е Ангела Меркел“, изтъква той.

Медведев добавя и че украинският президент Володимир Зеленски не би посмял да се появи по тениска на среща с европейски лидери от минали времена, като бившия френски президент Жак Ширак.

Освен това руският политик отбелязва, че новото поколение лидери на Съединените щати „не се слави със свежи идеи и психическа стабилност“.

Източник: News.bg

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Президентът оповести кога ще почнат консултациите за нов кабинет

Президентът Румен Радев ще започне консултации с парламентарните групи за връчване на мандат за съставяне на ново правителство, след като Кирил Петков подаде оставката на действащия кабинет в Народното събрание. Това съобщиха от пресцентъра на Президентството. Ето текста на съобщението: „В отговор на отправени въпроси към прессекретариата какво предвижда Конституцията […]