Медици готвят национален протест на 12 май

NetNews

Протестен палатков лагер пред Министерството на здравеопазването организираха от синдикат „Защита“. Недоволството на здравните работници е заради неизпълненото обещание в началото на април по време на среща с премиера Кирил Петков за вдигане на заплатите в сектора. От организацията предупредиха, че на 12 май ще излязат на национален протест.

Представителите на синдиката настояха правителството да изпълни поетите пред тях ангажименти в началото на този месец да се увеличат доходите на работещите в сферата на здравеопазването.

Красимир Митов, председател на синдиката, обвини премиера Петков в лъжа, тъй като в новия бюджет на Спешната помощ не било залегнало никакво увеличение на работните заплати.

Фелдшери и лекарски асистенти също протестираха пред здравните и лечебните заведения, в които работят, заради липсата на възможност за създаване на собствена съсловна организация.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Иван Бакалов: А дали няма да поискат да изоставим кирилицата?

„Имам приятел, враг на пълния член. Трябвало да се премахне. И като протест нарочно пише всичко с пълен член. Викам му, че така го мислят за неграмотен и не обръщат внимание каква му е мисълта, а това запомнят. Той не се съобразява и продължава. Дали като продължи като китайска капка […]