Международна конференция, интериорните дизайнери и иновациите

NetNews

Като ключов за строителния сектор можем да определим 18 юни, петък. Защото през този ден ще бъдем свидетели на няколко събития, засягащи актуалните въпроси в бранша.

Международна конференция в петък ще привлече вниманието на специалистите. Тя ще се състои в Интер Експо Център, като част от мащабната съпътстваща програма на изложение Архитектурно-строителна седмица 2021, която се провежда в столицата от 16 до 19 юни. От 10.00 водещи експерти дискутират темата „Кръгова икономика. Малките и средни предприятия в строителството в условията на зелен и дигитален преход“.

Събитието организират Камара на строителите в България (КСБ), Интер Експо Център, и КЛИЙНТЕХ, със съдействието на Изпълнителната Агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП).

Експертите ще ни запознаят с дигиталната трансформация на строителния сектор в България, цифровия преход и кръговата икономика, разработването и интегрирането на софтуерни решения за нуждите на бранша. Сред специалистите, които ще се включат в събитието са: Бойко Таков, изпълнителен директор на ИАНМСП, Любомир Пейновски – член на УС на Камара на строителите в България, Марияна Хамънова – изп. директор „CleanTech” Ltd, Бланка Чокаро Руис – проджект мениджър в EIT Manufacturing, Ивайло Иванов, управител на Интер Експо Център, Димитър Копаров, директор на дирекция „Организационна политика“ на КСБ, Кристиян Христов от Веро Дигитъл Инфрастракшън, Иван Терзиев –„Ат Инженеринг 2000“, Иван Александров – управител на„Норакс“.

Интериорните дизайнери, сеизмичността и иновациите

Паралелно присъстващите на Архитектурно-строителна седмица 2021 ще разберат какво е мястото на интериорния дизайнер в строителния процес в събитие, организирано от Асоциация на интериорните дизайнери в България.

Университетът по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) и Национален център по сеизмично инженерство представя експертизата си за „Земетресенията в Албания и Хърватия и уроците за България“.

С възможностите на системите за Умен Дом ни среща Елко Еп България. От GREEN BUILD PROPERTY ще научим повече за монолитното сухо строителство с кофражни блокчета с включена изолация на Basf. С идеи за възможностите за енергийно спестяване чрез интелигентно измерване на енергията ни запознава Energomonitor Bulgaria.

Вратите на изложение Архитектурно-строителна седмица са отворени: 16 – 18 юни: 10.00 – 18.00ч, а на 19 юни: 10.00 – 16.00 ч.

Като част от въведените здравни мерки Интер Експо Център насърчава посетителите да си направят електронна регистрация за посещения в сайта www.buildingweek.bg.. Организаторите решиха срокът ѝ да бъде удължен и благодарение на това, електронната регистрация, даваща свободен достъп до изложбените площи и съпътстващите събития, ще бъде отворена до 19 юни, включително.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Габриел Вълков пред ФАКТИ: На България ѝ е необходима подготвена партия като БСП

-Какви събития сте предвидили в рамките на кампанията? -Акцентираме на спорта и здравето на младите хора. На терен планираме да излъчваме мачове от Еропейското първенство по футбол, защото докато цяла Европа играе футбол, ние се подготвяме за следващото управление на България и политическата стабилност на държавата. Именно заради това каним […]