Мел Гибсън на 65 години

NetNews

Актьорът и режисьор Мел Гибсън днес навършва 65 години. Екшън героят, който стана известен след ролята си в "Лудия Макс", е една от легендите на Холивуд.

Той е шестото от 11 деца в семейството. Роден е в Австралия. Баща му е писател, дядо му голям тютюнопроизводител, а баба му – оперна певица. След гимназията Гибсън постъпва в Националния институт за драматични изкуства в Сидни, който завършва през 1977 г.

Мел Гибсън дебютира в киното в нискобюджетния трилър "Горещо лято" (1977). През 1979 става известен с екшъна "Лудия Макс", в който играе главната роля. Последвалото продължение "Лудия Макс: Воинът на пътя" е признато за един от най-добрите филми за годината (1981).

View this post on Instagram

A post shared by Svijet Filma i Serija (@svijet_filma_i_serija)

Следват много успешни филми – "Реката", "Смъртоносно оръжие", "Смело сърце", "Какво искат жените", "Теория на конспирацията".

View this post on Instagram

A post shared by Mel Gibson Fanpage (@melgibson_fanpage)

През 1993 г. Мел Гибсън дебютира като режисьор в "Човекът без лице". Следват "Страстите Христови", "Апокалипсис", "Възражение по съвест".

Мел Гибсън е участвал в повече от 60 филма, продуцирал е над 20 и е написал няколко сценария.

View this post on Instagram

A post shared by Gentleman Expert (@gentleman.expert)

Мел Гибсън има седем деца от съпругата си Робин Мур, с която се раздели през 2006 г. и дъщеря от пианистката Оксана Григориева. От 2014 г. живее с писателката Розалинд Рос, от която има син.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Oбявяват Сакар за защитена зона

Предстои обявяването на територията на Сакар планина за защитена зона. Проектът на заповед за това намерение е публикуван на страницата в интернет на Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ в Хасково. На сайта на РИОСВ е качен и съкратен вариант на заповедта, както и карта на бъдещата защитена […]