Мерки! Камарата на представителите в САЩ гласува икономическия пакет на стойност $1,9 трилиона

NetNews

Камарата на представителите в американския Конгрес се очаква днес да приеме средства за облекчаване на икономиката, пострадала по време пандемията от COVID-19. Мерките на стойност 1,9 трилиона долара предвиждат средства за ваксини, помощи за милиони безработни и плащания от 1400 долара за повечето американци.

Приемането на плана от стимули, който се радва на подкрепа в обществото ще е победа за президента Джо Байдън като за него работата над мерките зае топ приоритет. Демократите, които имат крехко мнозинство и в двете камари на конгреса очакват днес да няма отцепници и проектът да бъде приет.

Пред репортери Нанси Пелоси – председателят на Камарата на представителите, заяви: „Това е забележителен, исторически, трансформиращ нормативен акт, който постига много при унищожаването на вируса и рaзрешаването на нашата икономическа криза“.

Републиканците са против, като Стив Скалийс обвини демократите във „форсиране на социалистически дневен ред“ за сметка на следващото поколение.

Сенатът вече одобри законопроекта в събота след серия от дебати, при които отпаднаха някои по-либерални предложения в това число увеличаване на минималната работна заплата до 15 долара на час.

Приемането на облекченията се очаква ден преди Байдън да се обърне към нацията по повод една година от влизане в сила на строги мерки заради пандемията, отнела живота на над 520 000 и покосила икономиката.

Милиони продължават да са без работа.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Как Венци Мицов се зарази с COVID-19, докато чака за ваксина?

Музикантът Венци Мицов се зарази с коронавирус на опашка за ваксини. Бившият общински съветник проявил симптоми само дни след имунизацията. На 20 февруари Венци Мицов избира да се възползва от "зелените коридори" и се озовава на опашката за имунизации пред "Света Анна“. "Симптомите се появиха на 21-ви, което ме наведе […]