Места, на които не е стъпвал човешки крак (СНИМКИ)

NetNews

Човекът е стъпвал на Луната, предполага се, че вече познава собствената си планета Земя отлично, нали? Не точно. Много места на Земята остават неизследвани.

От планини, които никой не е изкачвал до океански дълбини и тропически гори, в които никой не е стъпвал.

Все още има много екосистеми, които не са открити.

И не само, че има неизследвани от човека местенца на планетата си, но има и хора, които живеят в тотална изолация от света и не никога не са имали връзка с модерния свят. Земята е доста голямо място и все още не сме видели всичко.

Вижте, кои са последните неизследвани местенца на Земята.

Якутия, Русия

Република Якутия е част от Руската Федерация и е голяма колкото Индия. Екстремният ѝ климат (разположена е в североизточната част на Сибир) я правят едно от най-трудните за живеене места в света, а огромната ѝ площ крие много неизследвани места.

Долината Джавари, Бразилия

Долината Джавари обхваща площ от 85 444 квадратни километра. Около 3000 души коренно население живеят тук, включително поне 14 племена, с които съвременен човек никога не се е свързвал.

Националният парк Цинги де Бемараха, Мадагаскар

Въпреки че е една от основните атракции на острова, по-голямата част от варовиковата гора на Мадагаскар остава неизследвана.

Тепуи, Венецуела

Тепуи представлява планина, завършваща на върха с плато. Внушителните скални образувания са много отдалечени и трудни за изкачване. Мистерията се крие вътре в тях – сложни пещери и цепнатини, изолирани от външния свят в продължение на векове. Много малка част от тях е изследвана.

Остров Северен Сентинел

Този остров се намира в Андаманския архипелаг между Мианмар и Индонезия в Индийския океан. Той е населен, но външни хора никога не са стъпвали там. Всеки път, когато външни хора се доближат до острова биват посрещнати враждебно. Вероятно той има собствена флора и фауна, но … никой не знае.

Марианската падина, Тихия океан

Разположена край бреговете на Япония Марианската падина е най-дълбокото място на планетата с дължина от около 2550 километра и 69 километра ширина. Открита е през 1951 г. и оттогава са правени няколко експедиции, но все още по-голямата част от нея е неизследвана.

Връх Мачапучаре

Връх Мачапучаре се намира в хималайския район Анапурна в Непал. Върхът е свещен за местните, които вярват, че бог Шива живее там. Поради тази причина на никого не е позволено да изкачва Манапучаре.

Гангкар Пуенсум, Бутан

Този връх се намира на границата между Тибет и Бутан. Въпреки няколкото опита, никой не е успял да го изкачи. Освен това изкачването беше забранено от правителството на Бутан, така че Гангкар Пуенсум ще остане най-високият неизкачван връх на планетата.

Амазонските тропически гори

Разположени са на площ от 5 500 000 квадратни километра в общо девет държави, въпреки че по-голямата част от тях се намират на територията на Бразилия. Доста голяма част от тези гори остава неизследвана и до днес.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Близо 1535 лева е най-ниската заплата за директор на училище

Най-ниската заплата на директор на общинско или държавно училище става 1535 лева. Това се посочва в заповед на просветния министър Красимир Вълчев. В документа, публикуван на сайта на Регионалното управление на образованието в София, са посочени и допълнителните възнаграждения, които могат да получават директорите на образователни институции. За степента "доктор" […]