Метцелдер се размина само с условна присъда по обвинението в разпространение на детска порнография

NetNews

Бившият германски национал Кристоф Метцелдер получи условна присъда в размер на десет месеца от съда в Дюселдорф по обвинението за разпространение на детска порнография. Делото срещу бившия футболист на Реал Мадрид и Борусия Дортмунд започна в четвъртък, 29 април, и се очакваше да продължи до 10 май, но приключи само за ден, след като Метцелдер призна изцяло вината си.

В своето обвинение прокуратурата заяви, че в телефона на бившия централен защитник са били открити общо 297 файла с детска порнография, от които той е разпратил 29 на три жени чрез приложението WhatsApp.

"Сдобих се с незаконните снимки, които бяха със свободен достъп в интернет и аз направих скрийншотове. Споделих своите екстремни фантазии в чатове", призна 40-годишния Метцелдер от свидетелската банка. От прокуратурата допълниха, че една от разпратените снимки от Мецелдер е била на невръстно дете в "много сексуализирана поза".

Метцелдер заяви, че никога не е "нападал деца и младежи, въпреки своите графични коментари в чатовете. Това се случваше само в паралелната дигитална вселена".

Съдия Астрид Щамерйохан прие, че подсъдимият е показал "истинско разкаяние" за стореното и че публичността на самото дело е наказание за него. "Очаква се той да приеме това дело като предупреждение и да не извършва повече престъпления", каза тя.

Бившият футболист заяви още, че ще приеме наказанието си и помоли за прошка жертвите на сексуално насилие.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Елена Поптодорова: Българската слабост е безусловната вяра, че Русия е крайното добро

Министерството на външните работи на България обяви още един руски дипломат за персона нон грата и поиска правоохранителните органи на Руската федерация да окажат пълно съдействие на българските власти в разследването на взривовете в български оръжейни складове, където имаше и унищожени веществени доказателства. Прокуратурата изнесе тези данни в последните дни […]