Мецола: Заплахата е реална, а цената на провала – немислима

NetNews

Бъдещето на Европа е тясно свързано с бъдещето на Украйна. Заплахата е реална, а цената на провала – немислима. Това заяви председателят на Европейския парламент (ЕП) Роберта Мецола, която отправи послание към участниците в Конференцията за бъдещето на Европа по време на заключителното събитие в Страсбург, на което бяха представени резултатите от работата на форума.

Бъдещето на Европа все още не е написано. Нашият разказ зависи от всички нас, отбеляза Мецола пред присъстващите на форума в сградата на Европейския парламент.

Този дебат придоби нова реалност на 24 февруари, когато президентът Путин заповяда на армиите си да нападнат Украйна – акт на средновековна агресия, посочи още тя. Според Роберта Мецола светът е станал по-опасно място, а европейските държави, обединили се в съюз, трябва заедно да отговорят на новите предизвикателства.

В този момент войната в Украйна продължава. Милиони избягаха и ще продължат да бягат. Украинците гледат към Европа и очакват от нея подкрепа, отбеляза още председателката на ЕП. Тя увери, че европейските институции ще продължат да работят за по-силна, свободна и демократична Европа. Може би не е съвършена, но Европа е бастион на либералната демокрация, свобода и сигурност, каза още Роберта Мецола.

По думите ѝ институциите, към които гражданите на съюза отправиха конкретни препоръки в рамките на Конференцията за Европа, трябва да започнат да работят по тях възможно най-бързо. Има въпроси, които не могат да чакат. Това важи в най-голяма степен за отбраната. Имаме нужда от нова политика. Това важи и за енергетиката, защото продължаваме да сме зависими от автократи, смята председателката на Европейския парламент. Европа трябва да бъде лидер, защото, ако не сме ние, ще бъде някой друг, каза още Мецола.

Докладът за крайния резултат от Конференцията за бъдещето на Европа бе представен на представители на институциите на ЕС по време на заключително събитие днес в Страсбург.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Наглост на магистралата: Да те засекат докато караш с 200км/ч и да ти покажат среден пръст (ВИДЕО)

Каналът AutoTopNL в YouTube е популярен със своите видеа в които водещият изпробва максималната скорост на различни автомобили на германската магистрала. В последния такъв клип, под прицела на обективите е последното поколение Alpina B5 Touring. Базираното на 5 Series комби на BMW разполага с 4.4-литров бензинов осмак с 621 конски […]