Мика Зайкова пристига в Ямбол за участие в инициативата на ИТН „Малкият и среден бизнес срещу кризата”

NetNews

Икономическият експерт Мика Зайкова от ПП „Има такъв народ” ще бъде на посещение в Ямбол във вторник, 8 юни. Поводът за визитата ѝ е участие в организираната от партията среща със собственици на ресторанти, барове, кафенета, хотели, магазини.

Инициативата е под наслов „Малкият и среден бизнес срещу кризата”. Целта е да се обсъдят проблемите на предприемачите, като се чуят техните мнения, опит, предложения. В дискусията ще участват също Тошко Йорданов и ямболският депутат в 45-тото НС Златовира Мострова. Началото на срещата е от 15.00 в хотел „Диана Палас”. Преди това, от 12.30 часа, Мика Зайкова ще посети Свободната библиотека на Безистена, която ще бъде попълнена с книги от личния ѝ фонд.

Мика Зайкова е родена на 2 февруари 1942 г. в София, Царство България. Завършва Минно-геоложкия институт, специалност „Минен инженер“. По-късно и икономика в Икономически Институт „Карл Маркс“ (днес УНСС) със специалност „Планиране“.

От 1994 до 2017 г. е икономически съветник на президента на Конфедерацията на труда „Подкрепа“. През годините е чест гост в медиите, коментирайки икономическата политика на правителствата на България. От 2019 г. е активен участник в предаванията на 7/8 ТВ – „Вечерното шоу на Слави Трифонов“, „Студио Хъ“ и други. Слави Трифонов я кани като водач на листата на партията му, „Има такъв народ“, в 24 МИР София.

На парламентарните избори през април 2021 г. партията печели две места в избирателния район, съответно Зайкова влиза в парламента. Като най-възрастен присъстващ народен представител, 79-годишната Зайкова открива на 15 април 2021 г. първото заседание на 45-ото Народно събрание. Тя е и първата жена, която открива първото заседание

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Явор Божанков за ФАКТИ: В стаята има слон. Този слон е тандемът Борисов-Пеевски

"Досега САЩ никога не са предприемали толкова мащабни действия по "Магнитски", а Европейския парламент никога не е приемал толкова остра декларация спрямо корупцията в държава членка". Това каза в интервю за ФАКТИ депутатът в 44-тото и 45-тото Народно събрание от парламентарната група на "БСП за България" Явор Божанков. Свързахме се […]