Мика Хакинен с прогноза за Хамилтън

AdminNetNews

Двукратният световен шампион във Формула 1 Мика Хакинен прогнозира, че Люис Хамилтън ще обмисля дали да напусне Мерцедес с оглед на слабия старт на сезона на тима.

Според финландеца, Хамилтън е в “трудна ситуация” в битката си за рекордна осма световна титла заради изоставането на Мерцедес, като положението в тима ще става все по-интересно заради идването на Джордж Ръсел. Хакинен е уверен, че настоящата ситуация сериозно ще раздразни Люис.

Мерцедес заема второто място в класирането при конструкторите след първите три състезания, но новият W13 не е на нивото на колите на Ферари и Ред Бул. Таванът на бюджетите допълнително ще затрудни завръщането на Мерцедес в челото, тъй като големите отбори вече не могат така лесно да използват огромните ресурси, с които разполагат.

Идването на Ръсел в Мерцедес създава съвсем различна ситуация в отбора в сравнение с разпределението на силите от периода, в който съотборник на Хамилтън беше Валтери Ботас, смята Хакинен.

“Ясно е, че Люис се намира в трудна ситуация – обясни легендарният финландец. – Ръсел не е дошъл в отбора, за да е номер 2 или да губи. Той е в Мерцедес, за да покаже най-доброто, на което е способен и работи за това един ден да стане световен шампион. Ръсел няма да се подчини на 7-кратния световен шампион.”

Хакинен подкрепи твърдението си с това, което стана в Австралия, където двамата пилоти на Мерцедес завършиха трети и четвърти, но Ръсел беше пред Хамилтън и тимът не използва заповеди от бокса, за да ги размени преди финала.

“В последното състезание в Австралия Люис се оказа в трудна ситуация, наистина трудна. Тимът иска и двамата пилоти да завършат състезанието. Те постигнаха добър резултат, не този, който искаха, но това са важни точки за отбора”, обясни Хакинен.

Но много по-интересен е анализът на Мика за това какво ще направи оттук нататък Хамилтън.

“Сигурен съм, че Люис никак няма да е доволен от тази ситуация. Трудно е да понесе, че Ръсел го побеждава. Опасявам се, че Люис го очаква наистина труден сезон. На Мерцедес вече им е трудно, но това в по-голяма степен важи за Хамилтън. Джордж идва от отбор, който няма успехи или съвсем малки, той постигна добри резултати в квалификациите, но не и в състезанията. Сега всичко, което постига в Мерцедес е ново за него, той е доволен, че прогресира. За Люис обаче това е провал. А това, че Джордж е пред него прави нещата още по-неприятни”, обясни Хакинен.

И разбира се, финландецът прогнозира, че е логично да очакваме Хамилтън да се замисли да смени отбора.

“Любопитно ми е как се държи Люис на срещите на отбора – запита се Хамилтън. – Обзалагам се, че е кисел, мога да си го представя! Постоянно се оплаква и хленчи. В такава ситуация всеки пилот започва да си мисли: “Дали да не премина в друг отбор?” Това е факт. Той е от много време в Мерцедес, спечели много титли с тях. Сега, когато нещата не вървят добре, той ще започне да мисли за това да премине в друг отбор.”

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Цанко Серафимов: Името на Иван Михайлов боде очите на македонските сърбокомунисти

С неговото име в умове и сърца чедата на македонската революция тръгваха към великите си подвизи, които удивиха света със своята жертвоготовност, следвайки един чутовен идеал – в Бургтеатър във Виена спътницата на Иван Михайлов Менча Кърничева застреля осъдения от ВМРО Тодор Паница заради убийството на Борис Сарафов и Иван […]