Микел Артета иска Арсен Венгер обратно на „Емиратс“

NetNews

Арсен Венгер без съмнение е най-великият мениджър в историята на английския Арсенал. Той прекара 22 години в клуба, трансформирайки не само него, но и цялата структура на Висшата лига с иновативните си идеи. От 2018 г. насам обаче не е стъпвал на стадиона, като на няколко пъти заяви, че целенасочено се е откъснал от клуба. Настоящият треньор и бивш играч на „Професора“ – Микел Артета, признава, че е водил разговори, за да покани французина в ложите на „Емиратс Стейдиъм“.

„Разговаряхме, видяхме се и коментирахме ситуацията, когато гледахме филма за кариерата му. Надявам се, че ще можем да го привлечем по-близо до отбора, защото смятам, че ще бъде великолепно да работим в негово присъствие“, каза Артета, цитиран от Football London.

Венгер понастоящем изпълнява административна дейност във ФИФА, но всички винаги ще го свързват най-вече с „артилеристите“. Едно от най-логичните неща би било, ако той започне да посещава мачовете на отбора, както старият му съперник – сър Алекс Фъргюсън, прави през изминалите няколко години на „Олд Трафорд“.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Официално! Финландия ще кандидатства за членство в НАТО

Финландия ще кандидатства за членство в НАТО, обяви днес официално президентът Саули Нинисто. Премиерът на страната Сана Марин изрази надежда, че парламентът бързо ще ратифицира решението. „В страната все още предстои парламентарния процес, но съм уверена, че парламентът ще обсъди и одобри това историческо решение непоколебимо и отговорно.“ Турция се […]