Милан громи в Серия А, Златан и Ребич с по два гола

NetNews

Милан разгроми Кротоне с 4:0 в двубой от 21-ия кръг на Серия “А”, игран на “Джузепе Меаца". Златан Ибрахимович (30', 64') и Анте Ребич (69', 70') отбелязаха по две попадения.

Още в шестата минута Давиде Калабрия прати топката в противниковата мрежа, но попадението не беше признато поради засада. В деветата Унас пробва техничен удар, но Джанлуиджи Донарума се протегна и го изби в корнер.

Само минута по-късно Ди Кармине стреля с глава от добра позиция, но не успя да намери целта. В 16-ата пред Калабрия се откри нов шанс, но Алекс Кордас изби удара му отблизо.

В 25-ата Леао опропасти опасна атака на домакините, с което си навлече гнева на своите съотборници. Пет минути след това обаче португалецът направи добра комбинация с Ибрахимович, която позволи на шведа да вкара своя клубен гол номер 500. Така той се присъедини към Лионел Меси и Кристиано Роналдо, които са единствените други активни футболисти с това постижение. В 42-ата минута Ди Кармине не затрудни Донарума със своя удар с глава.

В 51-ата минута Мейте пробва далечен изстрел, който попадна право в ръцете на Кордас. Десет минути по-късно Леао също се опита да се разпише, но вратарят изби неговия шут. В 64-ата след изпълнение на тъч Тео Ернандес напредна и подаде към Ибрахимович, който отбеляза второто си попадение в мача. Пет минути по-късно Ребич също се отчете с гол, след като засече с глава центриране от корнер на резервата Хакан Чалханоглу.

Веднага след това хърватинът беше точен за втори път днес. Кордас отрази шут на Златан, но Чалханоглу подаде топката на Ребич, който се разписа от воле. Така за първи път от 2009-а насам двама играчи на "росонерите" вкарват два гола в един мач. В 74-ата Кордас лиши Ибрахимович от възможността да оформи своя хеттрик, след което шведът беше заменен с усмивка на лице.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ибрахимович се нареди след Меси и Роналдо по голове в света

Нападателят на Милан Златан Ибрахимович се разписа на два пъти при разгрома с 4:0 над Кротоне, като по този начи записа своя гол №500 в клубната си кариера. Той стана третият футболист в света след Меси и Роналдо, преминал тази граница на клубно ниво. 39-годишният Златан има 83 гола за […]