Милан победи Верона и посяга към Скудетото

NetNews

Милан победи Верона с 3:1 на “Маркантонио Бентегоди” в последния двубой от неделната програма на 36-ия кръг в Серия „А“. Давиде Фараони откри резултата в 38-ата минута, а рожденикът Сандро Тонали първо изравни точно преди почивката, а след това направи обрата пълен в 50-ата минута. Алесандро Флоренци също се разписа в 86-ата минута.

Стефано Пиоли предприе само две промени в стартовия си състав след успеха над Фиорентина с 1:0. В ролята на плеймейкър този път влезе Раде Крунич, а Алексис Салемакерс беше предпочетен пред Жуниор Месиас за дясно крило. На върха на атаката за пореден мач беше Оливие Жиру. Домакините пък бяха подредени в 3-4-2-1, като Джовани Симеоне беше централен нападател, подпомаган от Джанлука Капрари и Антонин Барак.

В осмата минута Тео Ернандес отправи далечен удар, който се оказа неточен. В 12-ата минута Симеоне също стреля от дистанция, за да прати топката в ръцете на Майк Менян. Две минути по-късно Крунич опита удар с глава, но Лоренцо Монтипо успя да го избие в корнер. В 16-ата минута Тонали се пребори с Иван Илич за топката и я прати в противниковата мрежа. ВАР обаче се намеси и отмени гола заради много тънка засада. В 19-ата минута именно Тонали комбинира с капитана Давиде Калабрия, но Монтипо съумя да отрази опасния шут на десния бек. В 22-ата минута Жиру стреля с глава след корнер, а вратарят улови топката без проблем. При следващата атака на домакините удар на Капрари профуча покрай вратата.

В 25-ата минута Менян улови нов слаб изстрел на Симеоне. Последваха пропуски на Крунич и Салемакерс от голямо разстояние. В 36-ата минута Симеоне пробва шут, който мина от външната страна на мрежата. Две минути по-късно Дарко Лазович центрира, а Фараони се разписа с глава, с което даде аванс на “мастифите”. Той обаче не се задържа дълго, тъй като „росонерите“ възстановиха равенството още в добавеното време на първата част. Рафаел Леао направи чудесен пробив по левия фланг и пусна пас към Тонали, който отново прати топката в мрежата, но този път голът му беше признат.

В 50-ата минута гостите осъществиха контраатака, при която Леао напредна и асистира за второто попадение на Тонали в двубоя. В 56-ата минута Фикайо Томори стреля с глава след центриране от фал, но не намери целта. В 59-ата минута Адриен Тамезе опита далечен шут, който се оказа твърде разочароващ. В 65-ата минута изстрел на Леао не успя да изненада Монтипо и вратарят изби топката. В 76-ата минута резервата Кевин Лазаня игра с глава и прати топката над вратата. В 80-ата минута Калабрия нанесе далечен удар и си спечели корнер след намесата на Монтипо.

Две минути по-късно Корай Гюнтер стреля с глава след ъглов удар, но го направи неточно. Възстановеният от операция Флоренци влезе в игра в 84-ата минута и само две по-късно той се разписа с мощен шут след комбинация с друга резерва – Месиас. Именно бразилецът можеше да направи победата по-убедителна в добавеното време, но, останал сам срещу противниковия страж, той прати топката над вратата.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

ПСЖ с трето поредно равенство, Троа стигна до равенството след два гола пасив

Пари Сен Жермен не успя да победи гостуващия Троа в мач от 36-ия кръг на Лига 1. Двубоят във френската столица завърши 2:2, като това беше трето поредно равенство за шампионите. Те поведоха набързо с попадения на Маркиньос и Неймар (от дузпа) до 25-ата минута, но Троа не се предаде […]