Милан спечели дербито с Рома (ВИДЕО)

NetNews

Рома и Милан зарадваха феновете си с вълнуващ сблъсък помежду си от 24-ия кръг на италианското футболно първенство.

Битката беше спечелена от "росонерите" с 2:1, с голове на Кесие (от дузпа) и Ребич. За римляните се разписа Верету. За него това беше десетото шампионатно попадение през сезона.

Срещата започна по кошмарен начин за домакините, като след сякаш едва няколко мига игра, те вече трябваше да вадят топката от мрежата си. Оказа се обаче, че попадението не е зачетено, като правилата са били нарушени. Повторенията показаха, че решението на съдиите по-скоро е било коректно.

Когато обаче и в 9-ата минута гол на Златан също беше отменен, нервите взеха превес. Ибрахимович не остана никак доволен от отсъждането, още повече в съчетание с предишното.

Така или иначе ранно попадение нямаше. Трябваше да се стигне до 43-ата минута, в която гостите получиха право да изпълнят дузпа.

Зад топката на бялата точка застана Франк Кесие, който вкара за 0:1 и заслужено даде преднина на тима си.

Само 5 минути след паузата Верету върна Рома в мача с попадение за 1:1. Римляните си повярваха и се втурнаха в предни позиции, но вместо да стигнат до нов гол и пълен обрат, те получиха втори във вратата си.

Анте Ребич вкара след 58 минути игра, с което възстанови преднината на отбора си от едно попадение.

В края на срещата се стиган до спорна ситуация, при която Мхитарян претендира за извършено нарушение срещу него в наказателното поле. Съдиите разгледаха положението, но решиха, че няма основания за отсъждане на дузпа. Поради протестите си, Мхитарян беше официално предупреден.

Минута преди заключителния сигнал в мача отново арменският национал беше в центъра на събитията, като стреля опасно, но Донарума спаси.

Нова промяна в резултата нямаше и така Милан остава на втората позиция, като поправи предишните си две грешни стъпки и се на върна на правилния път, заставайки на 4 точки от лидера.

Рома е с 8 точки по-малко, на 5-ото място в подреждането.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Потвърдиха дългосрочния кредитен рейтинг на Българската банка за развитие

Международната рейтингова агенция "Фич" потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на Българската банка за развитие (ББР) на 'BBB' (латински букви) и повиши перспективата му от стабилна на положителна, съобщи novini.bg. Промяната на перспективата на рейтинга на ББР следва аналогичната промяна на перспективата на кредитния рейтинг на България, която беше повишена на положителна […]